Projekt

Vårt arbete i praktiken!


Vi utför arbeten som håller, som bär, som skapar möjlighet för städer och byggnader att bli till.Vi svetsar pelare och balk till flervåningshus och carports. Vi tillverkar trappräcken och i vissa fall andra skräddarsydda produkter så som balkonger eller räcken utomhus.


Vårt arbete sker till stor del ute hos kund på större byggarbetsplatser. Vi utgår alltid från vår verkstad som ligger ca 9 kilometer från centrala Umeå. 

Vår historia och vår framtid


Niklas Sandström arbetade med sin kollega Hans Andersson som var företagets första smeder i en fira som drevs av Niklas far. De hade således stor kunskap och ett brett kontaktnät inom branchen. 


Omvärlden förändrades och 2013 ställdes krav från kunder om att alla leverantörer av bärande konstruktion skulle vara certifierade enligt EN 1090. 


2017 beslutade Niklas tillsammans med sin vän Ulrika Rigel Bylund att göra ett försök om att certifiera ett företag inom byggnadssmide.  En chansning som skulle kräva både hårt arbete och ett kapital. Ett arbete som såg närmast ouppnåerligt ut. Första året gick så bra att företaget under första kvartalet 2018 beslutade att göra  Umeå byggsmide  till aktiebolag. Början på en resa där Umeå Byggsmide idag syselsätter upp till 7 personer och har som mål att fortsätta att vara en stabil och trygg leveratör av pelare, balk, trappräcken och andra ståldetaljer.